Cicle de debats del Transjus. «L’economia del bé comú i la gestió compartida dels béns comuns»

El passat dia 31 de març va tenir lloc en el marc del Cicle de debats del TransJus la sessió «L’economia del bé comú i la gestió compartida dels béns comuns».

Com és sabut des de fa temps es parla del concepte de béns comuns, des de l’Economia, la Ciència Política i altres perspectives. Aquest concepte difícilment pot ser abordat seriosament si no és contextualitzat en el marc de l’anomenada Economia del Bé Comú.

En aquest sentit, amb la perspectiva transdisciplinar i internacional que caracteritza al TransJus, la senyora Adela Suñer, com a representant de l´Associació Catalana per al Foment de l´Economia del Bé Comú, va introduir, en primer lloc, una perspectiva econòmica sobre el concepte de l´Economia del Bé Comú.

Després d´un petit descans, el professor Gregorio Arena explicà l´experiència pràctica italiana sobre la gestió compartida dels béns comuns, amb una visió des del dret, en aquest cas, italià.

El debat posterior entre tots plegats va permetre discutir fins a quin punt les categories jurídiques comparades y els conceptes de diverses ciències poden tenir utilitat pel que fa a la utilització dels béns en el nostre propi marc jurídic i de gestió.

Al llarg de la sessió es va fer referencia al projecte del Banc Mundial anomenat Human-Centered Business Model en que participa el TransJus amb la coordinació de la Dra. Marta Ortega del Pillar 1, sobre principis que va ser presentat el passat mes de desembre a Washington.

També es va fer la presentació al llarg de la sessió de la traducció al espanyol del model de reglament sobre la col·laboració entre la ciutadania i l´Administració per a la cura, la regeneració i la gestió compartida dels béns comuns urbans, impulsat pel Laboratorio per la Sussidiarietà, i realizada pel Dr. Oscar Capdeferro, membre del TransJus.

Més avall, adjunt, es pot consultar la presentació de la direcció del TransJus , de la senyora Suñer i dades de la tasca de l´esmentat laboratori ( http://www.labsus.org). També la documentació lliurada, consistent en un breu estudi i la traducció de l´esmentat reglament en castellà i català.

A continuació també es pot visualitzar de nou el debat íntegre del dia 31 de març:

http://uboc.ub.edu/portal/Play/0d7a0d7de2354b0194095febc8341c451d

Presentació Dr.Juli Ponce Solé: Reflexions inicials

Dades del laboratori LABSUS: http://www.labsus.org/2017/04/labsus-a-barcellona-per-raccontare-lamministrazione-condivisa-dei-beni-comuni-in-italia/

Documentació lliurada: Introducció i Reglament

Presentació Sra.Adela Suñer: https://prezi.com/f8yuangxfjls/ebc-y-bienes-comunes/

Anuncios

One comment

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s